Kleinschalig met impact | Malawi

Malawi is een van de veiligste en meest relaxte landen van Afrika. Helaas is het ook één van armste landen van de wereld. Elektriciteit en stromend water zijn uitzonderlijk. Je kunt je dan ook wel voorstellen hoe het gesteld is met de zorg voor gehandicapten, kinderen en ouderen. Gelukkig zijn er verschillende community programma’s om deze mensen te helpen. Een daarvan is Mawa Otisamala. Opgericht door de charismatische Lewis Gama, zelf vader van een gehandicapte zoon. Samen met vrijwilligers zorgt hij voor de meest kwetsbaren van Mawa Otisamala. Denk hierbij aan kleine klusjes als water halen, kleren wassen, vegen, maar ook het bewerken van het land wordt gedaan. Alles om deze doelgroep te ontlasten en een beter leven te geven.

Daarnaast hebben ze diverse inkomsten genererende projecten lopen. Een HIV/aids support groep is een eigen moestuin begonnen. De opbrengsten die hier uit voort komen zorgen ervoor dat deze mensen het vervoer naar het ziekenhuis kunnen betalen.

Een groep ouders houdt samen een aantal geiten. Hierdoor hebben ze een vast inkomen en kunnen zij dit besteden aan de zorg die hun gehandicapte kinderen nodig hebben.

Kleinschalig maar zoveel impact …