Leren is leuk! | Cambodja

Onze projecten in Cambodja hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: kinderen en jongeren onderwijs en daarmee een betere toekomst geven! Helaas is naar school gaan hier niet vanzelfsprekend. Kinderen komen vaak uit arme, ongeschoolde gezinnen en wonen erg afgelegen. Onze projecten zijn er voor deze kinderen. Ze hebben vaste schooltjes, maar gaan er ook op uit om les te geven. Een mooi initiatief is de Mobile Library van BLCP Kampot. Een simpel tuk-tuk busje die omgetoverd is tot een mini-bibliotheek zorgt ervoor dat honderden kinderen op het platteland nu kunnen lezen.

Naast Engelse les en lezen wordt er veel tijd besteed aan hygiëne. The Buddhist Library heeft afgelopen jaren meer dan 500 watertanks geplaatst in de buurt van schooltjes. Je kunt je wel voorstellen dat dit bijdraagt aan de gezondheid van de kinderen.  Ook leren ze hoe ze hun tanden moeten poetsen en krijgen ze gratis tandzorg. Sommige kinderen hebben nog nooit tandpasta geproefd en vinden het ook best gek als ze “tandenpoetsles” krijgen.

Veel kinderen komen uit arme gezinnen en een gezonde maaltijd zit er dan ook niet vaak voor ze in. Met de moestuin die ze bij Chumkriel hebben aangelegd krijgen de kinderen in ieder geval een voedzame maaltijd per dag. Een initiatief waar wij heel blij van worden.

We zijn erg trots dat wij bij kunnen dragen aan het mooie werk die deze stichtingen doen. Want investeren in kinderen is investeren in de toekomst.